Шест играчки „Пчела робот” получи библиотеката в Добрич като дарение

https://mreja.bg/senzacionno/shest-igrachki-pchela-robot-poluchi-bibliotekata-v-dobrich-kato-darenie-2/64323 Mreja.bg
Шест играчки „Пчела робот” получи библиотеката в Добрич като дарение


По проект "Генерация Код" на фондация "Глобални библиотеки-България" от посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмирането, със старта на учебната година регионалната библиотека „Дора Габе”в Добрич получи дарение от шест програмируеми интерактивни играчки „Пчела робот” (Blue-Boot, Bee-Bot) и цветни подложки от винил за работа с тях.

Малчуганите от 4 до 8 години ще могат сами да програмират действията на пчеличките. Забавното обучение, освен формиране и затвърдяване на знания, ще даде възможност за надграждане на пространствената ориентация на децата и ще провокира тяхното логическо мислене – казват от библиотеката. Действията на пчеличката се задават с помощта на няколко бутона, разположени върху горната повърхност на играчката, които са достатъчно ясно означени, за да предложат изключително опростен интерфейс за общуване с детето и дават възможност за програмиране на 40 стъпки. Управляемата играчка подпомага дейността на детския учител в посока интегриране на нови технологии и методи на работа.

В рамките на Европейската седмица на програмирането, която през 2019 г. ще бъде от 7 до 20 октомври в библиотеката ще се проведат образователни занимания с деца на възраст от 4 до 8 години.

За децата от 8-14 години библиотеката предлага занимания по забавно програмиране с роботите Финч, дарени също от посолството на САЩ чрез фондация "Глобални библиотеки-България".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.