Село Равда се сдоби с нова модерна спортна площадка

https://mreja.bg/senzacionno/selo-ravda-se-sdobi-s-nova-moderna-sportna-ploshtadka/63990 Mreja.bg
Село Равда се сдоби с нова модерна спортна площадка


От днес жителите на село Равда имат възможност да използват нова площадка с фитнес уреди на открито. На събитието за официалното откриване присъстваха кметът на Община Несебър Николай Димитров и кметът на Равда Андон Бакалов. Съоръжението е разположено в новия крайморски парк на Равда и е съставено от уреди с комбинирано приложение от висок клас.

Повечето от уредите са мултифункционални с възможност за работа на повече от един трениращ. Предвидени са за натоварване на всички мускулни групи в човешкото тяло и са подходящи за използване при раздвижване и рехабилитация на хора с травми.

Площадката е покрита с противоударна настилка, осигуряваща мекота и безопасност за трениращите. В единия ѝ край са монтирани маса за тенис и маса за табла и шах.

Така още едно населено място на територията на общината се сдоби с тренировъчна площадка със свободен достъп.

Това ще допринесе за повишаване на физическата активност и за разнообразяване на възможностите за спорт на гостите и жителите на Равда.

В края на миналия строителен сезон бяха оформени и асфалтирани улиците около морския парк на селото.

В общинските планове за Равда са включени още множество обекти, чиято реализация предстои. Пример е проектът за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби и превръщането ѝ в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение, за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители, съобразно с техните интереси. Общината планира реконструкция на улично осветление, като предстои цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.