САЩ затягат износа на високотехнологични стоки

https://mreja.bg/senzacionno/sasht-zatyagat-iznosa-na-visokotehnologichni-stoki-2/74044 Mreja.bg
САЩ затягат износа на високотехнологични стоки


Министерството на търговията на САЩ завършва набор от правила за ограничаване на износа на високотехнологични стоки - най-вероятно за страни като Китай. Мандатът за изработване на тези правила беше даден от закон през 2018-а година, който има за цел да предпази т.нар. "чувствителни технологии" от ръцете на конкурентни сили.

Търговският департамент приключва проектозакони по пет правила, които обхващат износа на технологии, стоки, свързани с квантови изчисления и 3-D технологии за печат, съобщава агенция Ройтерс, която разполага с документа. Споменатият документ обаче не уточнява за кои държави ще се прилагат тези правила, предаде БНР.

Според този доклад правилата за износ ще бъдат представени на международните организации за одобрение, така че да могат да бъдат прилагани и в чужбина, а не само от Съединените щати. Това ще създаде условия за равнопоставеност за американските компании зад граница, но също така ще отнеме много повече време за преглед и влизане в сила, което вероятно ще стане най-рано до средата на 2021 година.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.