САЩ спират обученията на 300 саудитски кадети заради стрелбата във Флорида

https://mreja.bg/senzacionno/sasht-spirat-obucheniyata-na-300-sauditski-kadeti-zaradi-strelbata-vav-florida-2/73313 Mreja.bg
САЩ спират обученията на 300 саудитски кадети заради стрелбата във Флорида


Военноморският флот на САЩ съобщи, че е спрял авиоподготовката на близо 300 летци от Саудитска Арабия в три бази във Флорида, предадоха световните агенции.

Миналата седмица 21-годишният саудитски пилот Мохамед Саид Алшамрани откри огън във военноморската база Пенсакола, която властите разследват като случай на тероризъм, припомня ДПА. В нападението трима души бяха убити, а осем - ранени, предава БТА.

Започна изтегляне и оперативна пауза за сигурност за пилотите, студенти от Саудитска Арабия, съобщи представител на флота.

Очаква се обучението в класните стаи за саудитските студенти да бъде възобновено тази седмица. Не бе посочено обаче колко дълго ще продължи спирането им от летателно обучение.

Към момента в САЩ за военно обучение се намират около 850 саудитски студенти, допълва Ройтерс.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.