Ромско меле в карловско село, нападат полицаи с камъни

https://mreja.bg/senzacionno/romsko-mele-v-karlovsko-selo-napadat-policai-s-kamani-2/73322 Mreja.bg
Ромско меле в карловско село, нападат полицаи с камъни


Ново ромско меле е станало вчера в карловското село Кърнаре, съобщиха от полицията. Около 15ч екип на жандармерията и на РУ-Карлово реагирала на сигнал за междусъседски конфликт. На място униформените установили, че са събрали около 30 души на две враждуващи цигански фамилии, които се карали и удряли. 21-годишен гръмнал във въздуха със законно притежаван газов пистолет и започнал да хвърля камъни срещу служителите на реда. Междувременно към селото са насочени и допълнителни екипи от сектор Специализирани полицейски сили. Ситуацията е била овладяна, без да има пострадали. Младежът е задържан за срок до 24 ч. и срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. Иззето е оръжието, с което стрелял. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на други 4-ма участници в сбиването. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Карлово. Към момента обстановката в селото е спокойна. За осигуряване на обществения ред се провежда специализирана полицейска операция.

Кърнаре е сред населените места с компактна ромска група и по тази причина там често стават конфликти. Същата е и ситуацията в съседното село Розино.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.