Развалят по взаимно съгласие концесията на стадион " Христо Ботев" в Пловдив

https://mreja.bg/senzacionno/razvalyat-po-vzaimno-saglasie-koncesiyata-na-stadion-hristo-botev-v-plovdiv-2/73106 Mreja.bg
Развалят по взаимно съгласие
концесията на стадион " Христо Ботев" в Пловдив


Концесията за стадион "Христо Ботев" по всяка вероятност ще бъде прекратена по взаимно съгласие между общината и Георги Самуилов. Това би могло да стане бързо и е наложителна стъпка, за да може държавата да довърши спортното съоръжение, уточни зам.-кметът по спорта Георги Титюков.

Той благодари на премиера Бойко Борисов, който се ангажира с публични средства да бъде достроен стадионът. "Ще се превърне в най-модерният у нас с 19 500 места", каза зам.-кметът. За довършването се споменават суми между 25 и 30 млн. лева. Премиерът даде обещанието след разговор с градоначаланика Здравко Димитров.Титюков посъветва ръководството и феновете на другия отбор "Локомотив" да се обърнат към кмета. "Ако трябва да измислят как да бъде изградена тяхната тренировъчна база, за да може двата клуба да бъдат равнопоставени", допълни зам.-кметът. по думите му за нея били нужни 6,3 млн. лева."Стадион "Пловдив" без помощ от държавата общината сама не може да изгради", категоричен е Титюков.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.