Радев връчи орден "Мадарски конник"- първа степен на турския посланик

https://mreja.bg/senzacionno/radev-vrachi-orden-madarski-konnik-parva-stepen-na-turskiya-poslanik-2/74535 Mreja.bg
Радев връчи орден "Мадарски конник"- първа степен на турския посланик


Президентът Румен Радев удостои посланика на Турция у нас Хасан Улусой с орден "Мадарски конник" - първа степен за големите му заслуги и принос за развитието на българо-турските отношения и сътрудничество, предава БТА.

В словото си президентът Радев отбеляза динамичното търговско-икономическо сътрудничество и устойчивия ръст на стокообмена между двете страни, успешното инвестиционно сътрудничество, важността на сътрудничеството в енергетиката и диверсификацията на маршрутите и източниците. Свидетелство за значението и прагматичността на отношенията е ползотворното сътрудничество в сферата на сигурността, включително и миграцията, която остава основно предизвикателство за нашия регион, посочи президентът Радев.

Държавният глава каза още, че отличието е заслужено признание за приноса на посланик Улусой за развитието на двустранните отношения и за задълбочаване на политическите, икономическите и културните връзки. Румен Радев посочи, че със своята активна дейност и професионална отдаденост посланикът е допринесъл за затвърждаване на отношенията между България и Турция на основата на добросъседството и равнопоставеността, и на взаимното уважение. Радев изрази убеденост, че посланик Улусой е поставил изключително добра основа, която е предпоставка двустранните отношения да продължат да се развиват по възходящ път.

Посланик Хасан Улусой каза, че двете страни се радват като съюзници и партньори на отношения на добросъседство, които са динамични във всички сфери, а хората, живеещи в двете страни допринасят за приятелските връзки. Хасан Улусой посочи, че в последните две години, в които той е посланик, са проведени повече от 120 визити и срещи на всички нива, организирани са повече от 30 културни и социални събития. Посланикът каза, че за него и семейството му България е като втори дом и ще остане с много специален спомен в сърцата им.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.