Прочутият кардиолог проф. Иво Петров в тима на Фандъкова (Обзор)

https://mreja.bg/senzacionno/prochutiyat-kardiolog-prof-ivo-petrov-v-tima-na-fandakova-obzor-2/64251 Mreja.bg
Прочутият кардиолог проф. Иво Петров в тима на Фандъкова (Обзор)


Медицинският директор на “Аджибадем Сити Клиник” ще има за задача въвеждане на модерно електронно здравеопазване и електронни здравни карти

Световноизвестният кардиолог проф. Иво Петров е второто ново и надпартийно лице, което влиза в листата за общински съветници на ГЕРБ в София.

Той бе представен от кмета на София Йорданка Фандъкова вчера при посещението ѝ в известната доскоро като Първа градска, сега Многопрофилна болница за активно лечение (виж долу).

Светилото в кардиологията е второто ново име от “гражданската квота” в отбора на Фандъкова за изборите, след като ден по-рано тя представи архитект Ивайло Петков. На тези избори кметът кани лично за общински съветници доказани експерти в различни области.

Листата на ГЕРБ за София все още се подрежда, като надпартийните лица, които са получили доверието на Фандъкова, се представят едно по едно. Окончателната листа трябва да се регистрира до 24 септември.

“Проф. Иво Петров е един от водещите кардиохирурзи в света. Освен прекрасен лекар, помогнал на хиляди хора, той е един от най-добрите мениджъри. Човек, който работи активно за това да имаме модерно и качествено здравеопазване”, мотивира избора си Фандъкова.

“Като лекари правим всички възможно за своите пациенти, а когато имаме подкрепата на Столичната община, това става още по-ефикасно. Много е направено, но и още много трябва да се направи”, каза проф. Петров.

Една от основните му задачи ще е въвеждането на модерно електронно здравеопазване и електронни здравни карти.

Проф. Петров е медицински директор на “Аджибадем Сити Клиник - Сърдечносъдов център”. Той е специализирал във водещи медицински центрове по света, има и богат изследователски опит.

655 хил. лв. за нова апаратура и ремонт инвестирани в Първа МБАЛ

Столичната община е инвестирала над 655 хил. лв. за ремонт и нова апаратура в Първа МБАЛ в София за година. Кметът Йорданка Фандъкова, заместникът ѝ Дончо Барбалов и председателят на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев разгледаха обновеното хирургично отделение към Вътрешната клиника на болницата.

255 хил. лв. са отишли за подмяната на електро- и ВиК инсталациите. Поставени са антибактериална настилка, окачени тавани, както и LED осветление в цялото отделение.

С 300 000 лв. пък са купени видеогастроскоп и видеоколоноскоп, лапароскопско оборудване. 

За спешен ремонт на стара апаратура са отделени още 100 хил. лв.

През последните 4 г. само в Първа МБАЛ - някогашната Първа градска до НДК, Столичната община е инвестирала общо 1,295 млн. лв. А от 2011 г. насам инвестициите в ремонти и апаратура за болницата надхвърлят 2,3 млн. лв.,обясни Барбалов. Общо 9,1 млн. лв. са отделени за ремонт и оборудване на столичните болници и поликлиники през последните 4 г. Отделно всяка година се дофинансират медицинските дейности, които не се покриват от НЗОК, с между 8 и 10 млн. лв. годишно.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.