През 2020 година Гърция очаква 100 000 мигранти от Турция

https://mreja.bg/senzacionno/prez-2020-godina-garciya-ochakva-100-000-migranti-ot-turciya/74124 Mreja.bg
През 2020 година Гърция очаква 100 000 мигранти от Турция


Правителството в Атина очаква, че през следващата година от Турция към гръцките острови ще се насочат около 100 000 мигранти. Това каза правителственият комисар за първоначалния прием на бежанци Манос Логотетис. „Кризата е актуална и е сериозна", цитира думите му австрийският национален ежедневник Der Standard.

Логотетис обяви, че през 2020 г. гръцкото правителство планира да депортира 10 000 кандидати за убежище в Турция. За тази цел ще бъдат наети допълнителни 270 лица, които да подпомагат процеса вземат решения за убежище. Освен това ще бъдат изградени нови приемни центрове на петте острова, които носят най-голямото бреме на миграционното движение, информира "Фокус".

От месеци безброй бежанци идват на Егейските острови през Турция. Ситуацията в тотално пренаселените регистрационни лагери излиза извън контрол, условията там са драматични според докладите на хуманитарни организации. Според последната информация от Атина над 41 000 души продължават да живеят в лагерите на островите. Това е най-големият брой мигранти, регистриран след подписването на споразумението между Турция и Европейския съюз (март 2016 г.).

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.