Португалският кандидат за еврокомисар е проверяван за конфликт на интереси

https://mreja.bg/senzacionno/portugalskiyat-kandidat-za-evrokomisar-e-proveryavan-za-konflikt-na-interesi/64196 Mreja.bg
Португалският кандидат за еврокомисар е проверяван за конфликт на интереси


Елиза Ферейра, предложена от Португалия за следващ еврокомисар, е проверявана за конфликт на интереси, потвърди днес говорител на Европейската комисия.

Ферейра, както и останалите кандидати за еврокомисари, са изпълнили задължението си да внесат в Европейския парламент заявления за конфликт на интереси преди да бъдат изслушани. По думите на говорителя Ферейра е потърсила съдействието на правния отдел на ЕК по част от съдържанието на подаденото заявление, посочва БТА.

Според съобщения в португалски медии има съмнения, че Ферейра е облагодетелствала финансово съпруга си, докато е била в управата на националната банка. Евродепутатът Мари Тусен написа в Туитър, че Ферейра е регистрирала автомобила си в България, за да избегне по-високи данъци. Ако бъде одобрена, Ферейра ще отговаря за средствата на ЕС за сближаване и регионално развитие.

По-рано днес социалистите в ЕП настояха за промяна в разпределението и наименованията на отговорностите на бъдещите еврокомисари. Те отбелязаха и че съществуват противоречиви сведения за някои от предложените имена.

Групата "Обнови Европа" настоя за изслушвания на бъдещите еврокомисари "на равна нога". Тази парламентарна група изрази особена чувствителност по въпросите за конфликта на интереси и почтеността.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.