Планът “Урсула”: и стряскащ, и обнадеждаващ

https://mreja.bg/senzacionno/planat-ursula-i-stryaskasht-i-obnadezhdavasht-2/72443 Mreja.bg
Планът “Урсула”: и стряскащ, и обнадеждаващ


Хиляда милиарда евро! Това е сумата, която Брюксел планира да похарчи в следващите 10 години, за да стане Европа първият климатично неутрален континент. А общо 3 трилиона евро ще струва сметката за Европейския зелен договор.

Сами по себе си тези огромни средства звучат и стряскащо, и обнадеждаващо. Стряскащо, защото показват, че въпросът с климата става водещ за комисията на Урсула фон дер Лайен. И това е обяснимо, тъй като проблемът е глобален, засяга всички страни и техните граждани, а решенията, които предстоят, ще бъдат болезнени в редица сфери на индустрията - особено във въглищната промишленост и замърсяването на въздуха от транспорта.

От друга страна, фактът, че се отделят огромни средства в грижа за климата и природа, показва, че мнозинството от хората, както и лидерите на водещи държави са убедени, че повече не може да се отлагат важни за човечеството действия. Остава, разбира се, да се убедят големи страни като САЩ и Китай също да направят необходимото, а не да гледат като безучастни наблюдатели.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.