Пекин с над 200 000 зарядни стълба за електромобили

https://mreja.bg/senzacionno/pekin-s-nad-200-000-zaryadni-stalba-za-elektromobili-2/74988 Mreja.bg
Пекин с над 200 000 зарядни стълба за електромобили


Пекин е изградил 200 900 зарядни стълба за електрически превозни средства, на фона на придобиващата все по-големи мащаби кампания на властите в столицата да насърчават използването на екологични возила за справяне със замърсяването на въздуха, съобщи в петък от Общинската комисия за градско планиране.

Собствениците на частни автомобили са добавили 152 600 зарядни стълба в свои паркинги, докато търговските и логистични центрове, пазари, туристически обекти, правителствените сгради, оператори на автобусни и таксиметрови услуги и санитарните органи са изградили 48 300 стълба, съобщава "Радио Китай".

В Пекин върви програма за подобряване на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства, която е част от тригодишния план за действие за чист въздух (2018-2020) и много от целите в нея бяха реализиране предсрочно.

Китай планира допълнително да увеличи продажбите на превозни средства с нови енергии (NEV) и интелигентни свързани превозни средства. Очаква се превозните средства с нови енергии да бъдат около 25 процента от продажбите на нови автомобили до 2025 г., съгласно проект на план на Министерството на индустрията и информационните технологии.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.