Парламентът прие правила за избор на зам.-шеф и двама членове на КРС

https://mreja.bg/senzacionno/parlamentat-prie-pravila-za-izbor-na-zam-shef-i-dvama-chlenove-na-krs/73451 Mreja.bg
Парламентът прие правила за избор на зам.-шеф и двама членове на КРС


Парламентът прие процедурни правила за предлагане на кандидати и избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ от квотата на Народното събрание.

Предложенията могат да се правят от народни представители и от парламентарни групи. Те се внасят в писмена форма, чрез председателя на НС до Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщение, в 7-дневен срок от приемането на процедурните правила от Народното събрание, предава БТА.

Кандидатите се проверяват за принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Резултатите от проверката се публикуват на специализирания тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание, предвиждат правилата.

След това е предвидено изслушване от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщение на допуснатите по документи кандидати и избор на заместник-председател и двама членове на КРС в пленарната зала. За избран ще се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.