Отвори врати първият Музей на мостовете в Китай

https://mreja.bg/senzacionno/otvori-vrati-parviyat-muzey-na-mostovete-v-kitay/74744 Mreja.bg
Отвори врати първият Музей на мостовете в Китай


Първият Музей на мостовете в Китай отвори врати в град Ухан, провинция Хубей на 18 декември. Чрез изящни изложби и съвременни технологии, музеят възпроизвежда историята на строителството на мостове в страната от 1949 г. насам и демонстрира постиженията в сферата по целия свят, предава "Радио Китай".

Експонатите са разделени в осем категории, сред които древни и съвременни китайски мостове, мостовете на света и културата в сферата.

В добавка към някои ценни колекции, музеят представя и модели на известни мостове от страната и чужбина. В него могат да се види още разнообразие от модерно оборудване, което предоставя на посетителите едно интерактивно изживяване.

Със средствата на виртуалната реалност, гостите на музея могат да преминат по моста „Хонконг-Джухай-Макао" или да изгледат филм за мостове в 5-измерно кино.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.