Отново празнувахме заедно с вяра, надежда и любов

https://mreja.bg/senzacionno/otnovo-praznuvahme-zaedno-s-vyara-nadezhda-i-lyubov-2/64090 Mreja.bg
Отново празнувахме заедно с вяра, надежда и любов


В града ни се проведе четвъртия традиционен есенен празник “С вяра, Надежда и Любов за община Мездра“. Денят е посветен на основните християнски добродетели- мъдрост, вяра, надежда и любов, които са от огромно значение за всеки от нас.

Сутринта в градския храм „Св. Георги Победоносец“ беше отслужена литургия, с която миряните почетоха светите мъченици и тяхната майка и затвърдиха вярата си.

Децата на общината и техните родители присъстваха на тематичното представление „Магазинче „Надежда“ по стихове на италианския детски писател Джани Родари. Постановката, посветена на това какво е надежда и къде да я открием, бе представена на мездренската публика от Театрално студио „Малчуганче“.

На присъстващите на събитието деца бяха раздадени над 500 пакета с лакомства.

Великото чудо любов беше възпято от известната българска фолклорна група – квартет „Славей“, носител на престижни родни и международни музикални награди.

С пожелания за здраве, щастие и много късмет за имениците, кметът на община Мездра инж. Генади Събков започна своето приветствие.

Триединството вяра, надежда и любов беше в основата и на мъдрото приветствено обръщение към жителите на общината, събрано на пл. „България“

„Нека нашите духовни ориентири вярата, надеждата и любовта ни водят към нашите успехи. С вяра, надежда и любов всичко се постига. В забързания и динамичен свят, в който живеем, си оставаме ние, хората, чисто емоционални същества. Факт е, че колкото по-южен е едни народ, каквито сме ние, българите, толкова по-емоционални сме в своите изяви и действия. Толкова по-често взимаме решенията със сърцето си, а не с разума си. Понякога страдаме от това, понякога сме малко по-тъжни, по –напрегнати и изнервени. Днес обаче е време да обърнем нещата, да се отпуснем, да се усмихнем, да се насладим на чудесните емоции и да преминем в друг свят. В свят на мечти и надежди.“

Кулминацията на вечерта беше рециталът на обичания певец на любовта и виното Веселин Маринов. Уникален изпълнител, забележителен майстор в концертните изпълнения, нeизчерпаем талант, изпълнителят беше посрещнат с изключителен възторг от публиката.

За пореден път на този ден множеството празнуваше заедно и аплодираше с любов своите любимци.

Грандиозната заря, сложила финал на празника, пренесе присъстващите в свят на мечти и надежди.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.