Нинова за освобождаване на Полфрийман: Това е провокация и подигравка

https://mreja.bg/senzacionno/ninova-za-osvobozhdavane-na-polfriyman-tova-e-provokaciya-i-podigravka/64922 Mreja.bg
Нинова за освобождаване на Полфрийман: Това е провокация и подигравка


„Мнозинството направи юридически прецедент и взе абсолютно неморално решение. Приехме два закона, които се изключват взаимно”, каза пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова за промените в НПК, които предвиждат премахване на съкратеното съдебно следствие за тежки престъпления. Въпросните изменения бяха приети на първо четене в сряда.

Тя поясни, че ГЕРБ са подкрепили законопроекта на БСП за премахване на съкратеното производство и в същото време са гласували „за” собственото си предложение присъдите на направилите самопризнания да могат да се намалят с 1/5.

„Ако бързо приемем нашия закон, убиецът на детето от Сотиря няма да може да се възползва от съкратеното производство”, каза още Нинова.

Тя определи като „провокация и подигравка” решението за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.