Най-младият наследник на Васил Левски празнува първата си Коледа (Видео)

https://mreja.bg/senzacionno/nay-mladiyat-naslednik-na-vasil-levski-praznuva-parvata-si-koleda-video/74903 Mreja.bg
Най-младият наследник на Васил Левски празнува първата си Коледа (Видео)


Своята първа Коледа посрещна 29-я наследник на Васил Левски. Даниел е най-младият родственик на Дякона и живее в Стара Загора.

4-месечният Даниел Тамахкяров oт Стара Загора е най-младият потомък на Васил Левски.

„Имаме честа да сме негови наследници. Ние не очаквахме това да се превърне в такава сензация”, споделя младият татко Тихомир в ефира на Нова телевизия.

Връзката с Дякона идва от бащата Тихомир. Той е родственик със сестрата на Левски - Яна Кунчева, която е единствената, продължаваща рода на Левски. Тихомир споделя, че никога не е афиширал родствените си връзки с Васил Левски, но винаги те са означавали много в живота му.

Най-младият наследник се е появил доста трудно. Раждането е продължило около 20 часа. „Беше доста трудно раждане но, слава Богу, всичко е добре. Той е голям герой и излезе на бял свят 3,750 кг, 53 см”, разказа майката Мария.

„Дано да е добър човек като Левски. Да наследи духа му и вече съдбата ще реши. Ние може да искаме да стане полицай, но вече той ще си прецени”, добави гордата майка.

Младото семейство Тамахкярови планира през следващата година да присъства за първи път на родовата среща на наследниците на Левски. „Никога не съм се запознавал с тях, за съжаление. Догодина се надявам да отидем и най-вече да закараме малкия Дани да види къщата”, посочи Тихомир.

Срещата с наследниците на Левски е изключително очаквана, а всички искат да видят и най-младия, 39-я родственик на Дякона.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.