Митрополит Киприан: Любовта присъства в делничната ни вяра само чрез дела

https://mreja.bg/senzacionno/mitropolit-kiprian-lyubovta-prisastva-v-delnichnata-ni-vyara-samo-chrez-dela/74672 Mreja.bg
Митрополит Киприан: Любовта присъства в делничната ни вяра само чрез дела


"Посланието на днешния прекрасен празник е да видим сърцата си. Ако го сторим, със сигурност ще намерим в тях и болка, и несбъднати надежди, и много предателства от близки, но пък там се крие и детството ни. Сърцето го помни както нищо друго в живота ни". Това каза в Рождественското си слово днес Старозагорският митрополит Киприан, който отслужи Света тържествена литургия в катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора, информира БТА.

Сам Божият син, раждането на когото прославяме и празнуваме днес, тихо ни зове с думите: "Ако някой Ме люби, ще спази словото Ми" /Йоан 14:23/. Любовта присъства в делничната ни вяра само чрез дела. Трудът за добро ни приобщава с Божията благост. Това ни увещава да правим и явилото се пред пастирите многобройно ангелско войнство в Рождественската нощ със своето славословие: "Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение" /Лука 2:14/, изтъкна в словото си владиката.

На тържествената литургия присъства зам.-председателят на парламента Емил Христов и зам.-кметът на община Стара Загора Ваня Сотирова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.