Мишел Барние: Времето за преговори с Великобритания ни притиска

https://mreja.bg/senzacionno/mishel-barnie-vremeto-za-pregovori-s-velikobritaniya-ni-pritiska/74150 Mreja.bg
Мишел Барние: Времето за преговори с Великобритания ни притиска


Преговорите за напускане на Обединеното Кралство продължават, обяви главният преговарящ от страна на Европейския съюз Мишел Барние.

Три са основните цели, които си поставя Европейския съюз по отношение на излизането на Великобритания от общността. Това обяви главният преговарящ по темата от страна на ЕС Мишел Барние по време на свое изказване пред европарламента в Страсбург, предаде БНТ.

От думите му стана ясно, че има нужда от още време за уреждане на спорните точки по излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

По думите на Барние, първо трябва да бъде ратифициран договора за излизане на Обединеното Кралство от Европейския съюз, после да бъде подготоввен договор, който да е в интерес на гражданите и правно обоснован по отношение на Ирландия и Северна Ирландия. Трето - новите преговори трябва да бъдат изпълнени в най-кратък срок.

"Приятеството между нашите народи няма да са разрушени ще имаме предвид амбиции насочени към стратегически отношения с Обединеното кралство.Великобритания напуска ЕС, но не и Европа, дали страната ще се отдалечи от нашата регламентационна политика зависи от тях самите", обясни Барние.

"Имаше референдум преди три години, тогава казах, че уважавам позицията изразена на този референдум, уважавам това решение и съжалявам за него. Готвим се за следващия етап, знаем каква е позицията, знаем накъде искаме да отидем, трябва да защитим Европейските интереси и вътрешния пазар. Много спокойно трябва да се действа, категоричен беше и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

По думите му приоритет за Евросъюза остава запозването на добри стратегически отношения с Великобритания.

"Много е важно да действаме разумно, амбициозно, така трябва да се държим, такива трябва да бъдат институциите", каза още Шарл Мишел.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.