Министър Маринов и депутати обсъдиха как да се улесни преминаването през ГКПП Кулата

https://mreja.bg/senzacionno/ministar-marinov-i-deputati-obsadiha-kak-da-se-ulesni-preminavaneto-prez-gkpp-kulata/73391 Mreja.bg
Министър Маринов и депутати обсъдиха как да се улесни преминаването през ГКПП Кулата


Членовете на парламентарната комисия по сигурност и обществен ред, заедно с вътрешният министър Младен Маринов, директорът на ГД "Гранична полиция" Светлан Кичиков и шефа на Агенция "Митници" Георги Костов посетиха ГКПП Кулата. Преди това бе проведено изнесено заседание на парламентарната комисия в Петрич.

На Кулата всички се запознаха с инфраструктурните проблеми и обсъдиха как да се избегнат опашките на пункта.

Основен акцент в заседанието на парламентарната комисия ще бъде състоянието на граничните пунктове с Гърция и Северна Македония, сигурността и охраната на външната граница на ЕС , както и проблемите с транспортния трафик към и от Гърция, който през последните години стана изключително интензивен. Кметът на Петрич Димитър Бръчков представи строителния план на ГКПП Кулата, изработен и приет преди 25 години, който предвижда разширяване на пътното платно преди граничния пункт на българска територия. Към момента на вход и на изход има само по едно пътно платно, което причинява сериозни задръствания и е предпоставка за произшествия .

Кметът на Петрич Димитър Бръчков е изпратил писмо до институциите с предложение за втора лента към Гърция , като общата ширина на платното е 10 метра и разширяване на трасето на вход към България на 7 метра, като двете платна бъдат разделени с 80 сантиметрова островна зелена ивица. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.