МиГ-29 участват в америсканската подготовка "Тракийска есен - 1019"

https://mreja.bg/senzacionno/mig-29-uchastvat-v-ameriskanskata-podgotovka-trakiyska-esen-1019-2/64636 Mreja.bg
МиГ-29 участват в америсканската подготовка "Тракийска есен - 1019"


ВВС ще изпълнят широк спектър от тактически мисии и задачи по време на съвместната тренировка "Тракийска звезда 2019 г.-2”, съобщиха от министерство на отбраната.

Изтребители МиГ-29 от авиобаза "Граф Игнатиево" участват в съвместната летателна тренировка "Тракийска звезда 2019-2” и в българо-американската подготовка "Тракийска есен – 2019 г.”.

В периода от 24 до 27 септември в небето над Тракия ще се проведат интензивни дневни и нощни полети. Български и американски екипажи ще извършват бойно маневриране, въздушен бой с изтребители и тактически прехвати.

Основните цели са постигане на оперативна съвместимост на българските Военновъздушни сили за участие в операции под егидата на НАТО и за повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав, усъвършенстване на процедурите по всестранно логистично осигуряване и поддръжка на гостуващите подразделения от състава на съюзнически въоръжени сили.

Участието в съвместните тренировки предоставят на формированията възможности да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.