Лихварят от Сопот остава в ареста с най-тежката мярка

https://mreja.bg/senzacionno/lihvaryat-ot-sopot-ostava-v-aresta-s-nay-tezhkata-myarka/74269 Mreja.bg
Лихварят от Сопот остава в ареста с най-тежката мярка


Лихварят, с инициали А.А., от Сопот остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", постанови Пловдивският апелативен съд. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Срещу А.А. е повдигнато обвинение, че в периода от октомври 2014 г. до декември 2019 г., в населени места в община Карлово и Сопот, при условията на продължавано престъпление, без съответно разрешение е извършвал банкови сделки. С тази си дейност той е причинил значителни вреди и е получил неправомерни доходи.

Апелативният съд е преценил, че мярката "задържане под стража", наложена от Окръжния съд в Пловдив спрямо А.А., е основателна, въпреки че делото се намира в начална фаза на разследване. Според магистратите има достатъчни доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че той е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Установено е, че за цитирания период обвиняемият е заел на множество хора парични заеми срещу лихва от 20 до 40 на сто месечно, с натрупване. Като залог, той вземал от потърпевшите дебитни карти, когато отпуснатите суми били между 100 и 300 лева, а при предоставяне на заем на по-значителна стойност - над 700 лева, А.А. получавал като обезпечение актове за собственост на движимо и недвижимо имущество.

Въз основа на посочените обстоятелства магистратите смятат, че се касае за деяние и деец с висока степен на обществена опасност, поради което съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Не е налице реална опасност той да се укрие. Определението е окончателно.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.