Лавина взе три германски жертви в италианските Алпи - жена и две деца

https://mreja.bg/senzacionno/lavina-vze-tri-germanski-zhertvi-v-italianskite-alpi-zhena-i-dve-deca/74959 Mreja.bg
Лавина взе три германски жертви в италианските Алпи - жена и две деца


Лавина погуби 35-годишна жена и две момичета, едното от тях на седем години. Инцидентът се е случил в събота в италианските Алпи, близо до границата с Австрия.. И трите жертви са германски граждани, съобщава БГНЕС.

Инцидентът е станал на 2400 метра надморска височина, на ледника Вал Сеналес около обяд, пишат италианските медии.

Екип от 70 спасители, както и три хеликоптера, са се отзовали и са открили жертвите.

35-годишната жена и седемгодишното момиче не са могли да бъдат реанимирани, а третата жертва е починала, докато е транспортирана към болница за лечение.

Други двама скиори, смятани за приятели от същата компания, са ранени в лавината, но животът им е вън от опасност, се казва в докладите.

Три хеликоптера участват в операция за издирване на други евентуални жертви в долината Сеналес, макар да няма съобщения за скиори в неизвестност.

Според говорител на спасителните служби жертвите вероятно са германци, макар че процедурите по идентификация все още не са приключили, уточнява БТА.

Рискът от нови лавини в района остава значителен.

При друга лавина мъж е пострадал в долина на провинция Болцано, но е бил спасен от скиори.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.