Криза в община "Родопи" за горива в детските градини и училища

https://mreja.bg/senzacionno/kriza-v-obshtina-rodopi-za-goriva-v-detskite-gradini-i-uchilishta/72784 Mreja.bg
Криза в община "Родопи" за горива в детските градини и училища


В критична ситуация бе поставен новият кмет на община " Родопи" Павел Михайлов, след като се оказа, че предишното ръководство не е провело обществени поръчки за горива за детските градини и училищата, за доставка на храна, както и за снегопочистване в селата.

" Недоумявам защо предшественикът ми не го е направил. Разбрах за тези проблеми след встъпването си в длъжност", посочи Михайлов. Той и заместникът му Владимир Маринов веднага са свикнали кризисен щаб, който е взел решение за директно възлагане на фирми за чистене на вътрешните улици в 20-те населени места от " Родопи". Михайлов добави, че по-нататък бързия начин е пусната поръчка за течните горива за градините. Тя обаче е била обжалвана в съда и делото няма да приключи по- рано от пролетта догодина. При това положение директорите на градините ще станат второразпоредители с бюджета, за да могат да възлагат на фирми доставка на газьол. С помощта на митницата "Родопи" е успяла да пренасочи 3 тона газьол от градината в Крумово към ЦДГ в Кадиево и Белащица, които останали без гориво." Ако това не беше станало, трябваше да ги затворим", категорични са Михайлов и Маринов. Те уточниха, че не е имало и поръчка за твърди горива, но вече е проведена и не е обжалвана. Предстои сключване на договор. Кметът и заместникът му увериха, че няма да оставят градините без храна и ще се премине към пряко договаряне с доставчик."Заварихме тежки проблеми, но ще ги разрешим по законов начин. Няма да допуснем децата дава на студено и без храна", подчерта Павел Михайлов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.