Крал Салман: Саудитска Арабия може да се справи с последиците от атаката срещу петролната рафинерия

https://mreja.bg/senzacionno/kral-salman-sauditska-arabiya-mozhe-da-se-spravi-s-posledicite-ot-atakata-sreshtu-petrolnata-rafineriya-2/63968 Mreja.bg
Крал Салман: Саудитска Арабия може да се справи с последиците от атаката срещу петролната рафинерия


Саудитска Арабия е в състояние да се справи с последствията от атаките през уикенда срещу националната петролна компания "Арамко", които са заплаха не само за икономиката на страната, но и за световния петролен пазар, каза днес саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд, съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес.Монархът отбеляза, че кралството "ще защитава своята земя и жизненоважните обекти на страната от всякакви заплахи, откъдето и да идват", предава БТА.

В правителствена декларация, публикувана от саудитските държавни медии, се призовава международната общност "да поеме своята отговорност чрез заклеймяване на извършителите", предприели тази "подла атака", и ясно да се опълчи срещу онези, които стоят зад нея. Правителството повтори своите обвинения, че при атаката срещу най-голямата петролна рафинерия в страната са били използвани ирански оръжия, но не се дават повече подробности.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.