Китай ще популяризира обучението по космически науки и технологии

https://mreja.bg/senzacionno/kitay-shte-populyarizira-obuchenieto-po-kosmicheski-nauki-i-tehnologii/73223 Mreja.bg
Китай ще популяризира обучението по космически науки и технологии


Китай ще работи заедно с международната общност за придвижване на обучението по космически науки и технологии и допринесе за икономическо-социалното развитие на Азиатско-тихоокеанския регион, каза в понеделник У Йенхуа, заместник директор на Китайското национално космическо управление. Той участва на четвъртото заседание на управителния съвет на Регионалния център за космическо научно-технологично образование за Азия и Тихия океан към ООН. Като спонсор и страна-домакин на центъра, Китай ще работи заедно с останалите държави в насърчаването на взаимноизгодното сътрудничество в образованието по космически науки и технологии, каза У, цитиран от Радио "Китай".

Участниците на срещата размениха мнения по начините за стимулиране на икономическото и социално развитие на Азиатско-тихоокеанския регион чрез космическо сътрудничество и обучение на кадри.

Центърът, основан през 2014 г, е базиран в пекинския университет „Бейхан" и включва представители на 10 държави, сред които Алжир, Аржентина, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Китай, Индонезия, Пакистан, Перу и Венецуела. През изминалите пет години там са били обучени 237 магистри и доктори от 24 развиващите се държави по специалности като сателитна комуникация, системи за глобална навигация, сателитни технологии и др.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.