Каракачанов: Повече хора са постъпили в армията, отколкото са напуснали

https://mreja.bg/senzacionno/karakachanov-poveche-hora-sa-postapili-v-armiyata-otkolkoto-sa-napusnali-2/74785 Mreja.bg
Каракачанов: Повече хора са постъпили в армията, отколкото са напуснали


През тази година се случи най-важното събитие - сключи се договор за нови изтребители. Това каза пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

"Няма авиационна платформа, за която да не са заделени средства през 2019 г. Знаете проблема - пилоти има, но имаха по-малко летателни часове, необходими за подготовка", каза вицепремиерът. 

"От ремонт излязоха танкове, сега предстои модернизация. Във флота освен приключване проекта на 2 кораба, бяха сключени договори на два миночистачи. Тази година беше активна за армията и като прибавим трето поредно увеличаване на заплатите с 10 процента, нещата се движат добре", каза още той. 

"Договорите могат да бъдат подписани пролетта на тази година, ако условията отговарят. Комисията обработва офертата. Първите дни на януари трябва да имаме яснота фирмите, които са подали оферти дали отговарят на всички изисквания", каза Каракачанов. 

"Докато политиците не разберем, че докато нацията няма обща кауза, а не да се опитваме с дребни хитрини, няма да успеем. Ако като нация нямаме кауза, нямаме шанс", каза той.

"Българинът е дошъл като войник тук, не е дошъл като мигрант. Въпреки, че го възпитават, че е гражданин на света, българинът е българин. В МО тази година приключи първата част от кампанията "Бъди войник". Армията се върна там, откъдето я изгониха преди 11-12 години. Показахме на хората, че да служиш в армията е достойно, вече не е лошо платено. Заплатите три поредни години ги увеличаваме, надявам се, че 2021 г. отново ще ги увеличим. Тази година за пръв път повече хора са постъпили в армията, отколкото са напуснали", каза вицепремиерът. 

"И Турция и някои от големите сили си играят своята политика. Ние обаче сме длъжни да не бъдем наивни и да сме готови. Оградата по границата стана едно съоръжение сериозно. Към момента съоръжението е изцяло изградено, включително с видеонаблюдение, термокамери и т.н. Каналджийството стана трудно занятие", каза той. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.