Кампанията "Капачки за бъдеще" е в неделя на площад "Княз Александър I" в София

https://mreja.bg/senzacionno/kampaniyata-kapachki-za-badeshte-e-v-nedelya-na-ploshtad-knyaz-aleksandar-i-v-sofiya/64971 Mreja.bg
Кампанията "Капачки за бъдеще" е в неделя на площад "Княз Александър I" в София


На 29-ти септември на площад "Княз Александър I" ще бъде открит пункт за събиране на пластмасови капачки. Това е поредното издание на инициативата "Капачки за бъдеще", съобщава БНТ.

"В неделя между 9 и 17 ч. на площад "Княз Александър Батенберг" срещу Националната художествена галерия, там на паркинга цялото място е запазено за кампанията и очакваме да дойдат 7-8-9 000 души. В последния път в София успяхме да съберем 52 тона капачки, този път очакваме да са 70-80-90, може би и повече", каза активиста Лазар Радков.

В събота ще има паралелна кампания в още 14 български града в цяла България. В големите градове, като започнем от Враца, Плевен, Велико Търново, Шумен, Русе, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Благоевград, Банско, Перник, продължи Радков

"До момента, откакто сме започнали да събираме капачки, това е преди по-малко от 2 години, до момента сме дарили 12 кувиоза", каза активистката Мартина Йорданова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.