Иван Гавалюгов остава кмет на Ботевград, обеща интересни разкрития

https://mreja.bg/senzacionno/ivan-gavalyugov-ostava-kmet-na-botevgrad-obeshta-interesni-razkritiya/74811 Mreja.bg
Иван Гавалюгов остава кмет на Ботевград, обеща интересни разкрития


Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов няма да бъде отстранен от поста, реши  Общинската избирателна комисия. 9 души са гласували против отстраняването му, 4 са били "за". Стотици граждани го подкрепиха докато течеше заседанието в сградата на общината. След решението той излезе пред тях, за да им благодари. 

"Няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Независимо какво ни струва това. Ще разберете много интересни неща следващите няколко дни. Продължаваме напред. Благодаря за подкрепата!", каза кметът на Ботевград. Решението на ОИК Ботевград може да ес обжалва в съда от заинтересованите. Според Гавалюгов до тази ситуация се е стигнало, защото е засегнал политически и икономически интереси. На местните избори той спечели втори мандат с 54% от гласовете. Повод за заседанието на ОИК-Ботевград за отстраняването му стана решение на Върховния административен съд, което потвърждава конфликт на интереси за случай от 2015 г. 

 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.