Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

https://mreja.bg/senzacionno/incidentat-s-dzhambazki-palno-razsledvane/73685 Mreja.bg
Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване


Инцидентът с Ангел Джамбазки - евродепутата, който бе заловен да кара кола след употреба на алкохол, трябва да бъде разследван докрай и във всички аспекти. Българският закон забранява да се кара след употреба на алкохол изобщо. Ако си такава важна фигура като евродепутат, не бива да си го позволяваш при никакви обстоятелства. Има разлика при наказанието - когато алкохолът в кръвта е под 1,2 промила, се носи административно наказание, ако е над - следва наказателна отговорност.

И тук започват спекулациите, защото пробата на полевия дрегер показва съдържание на алкохол като за затвор, а кръвната проба - като за глоба. Разбира се, възможно е, както твърди Десилав Чуколов от “Атака”, кръвната проба да е манипулирана. Възможно е и друго - катаджийските апарати нарочно да са направени така, че да отчитат повече, за да могат полицаите по-ефективно да изнудват гражданите за подкуп.

Затова е редно всички обстоятелства около Джамбазки да бъдат максимално изяснени, защото неговото нарушение е важно за цялото общество, и за да се уеднаквят наказанията по принцип - да има само наказателна отговорност, без значение от промилите, или само административна.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.