И тази година звезди пяха на концерта на "Българската Коледа"(Снимки)

https://mreja.bg/senzacionno/i-tazi-godina-zvezdi-pyaha-na-koncerta-na-balgarskata-koledasnimki-2/74710 Mreja.bg
И тази година звезди пяха на концерта на "Българската Коледа"(Снимки)


Всеки може да дари средства за кампанията със есемес на номер 1117 

32 млн. лв. дарили хората с добри сърца през годините

В подкрепа на децата с тежки заболявания и осигуряването на високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца е тазгодишният благотворителен концерт на „Българската Коледа“. Това е 17-тото издание на инициативата, която се провежда под патронажа на президента Румен Радев. Той и съпругата му Десислава, патриарх Неофит и  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, гледаха концерта в Народния театър "Иван Вазов".

Всеки може да дари средства за кампанията със есемес на номер 1117, а стойността е 1 лев за абонати по договор, които искат да дарят надежда на болно дете. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с включено ДДС. Даренията се приемат целогодишно и не приключват тази нощ. Допълнителна информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg .

Благодарение на добри българи през всички 17 години инициативата е успяла да събере  близо 32 млн. лв. , а само през миналото издание - 2 600 000 лв. Със сумата от близо 700 000 лева са подпомогнати 505 деца за осъществяване на лечение и рехабилитация. Закупена е медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медикосоциални грижи на обща стойност 1 790 000 лв.

Със средствата в рамките на 16-ото издание на благотворителната инициатива, бяха подпомогнати 551 деца със сумата от 853 162 лв. Общо 464 от тях получиха средства за рехабилитация; 63 деца са подпомогнати за осъществяване на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 24 деца с неврологични заболявания бяха дарени средства за медицински изделия и помощни средства.

„Българската Коледа“ дари на 19 лечебни заведения от цялата страна модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на обща стойност 1 585 770 лв. Апаратура получиха университетски и многопрофилни лечебни заведения в София, Варна, Габрово, Добрич, Плевен, Пловдив, Силистра, Стара Загора.

Водещи тази година бяха Наум Шопов и Петър Милошев. На сцената излязоха Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, вокална група Бон-Бон, Детски хор на Българското национално радио и солисти от „Северняшки ансамбъл“ Плевен.

Актрисата Диана Димитрова бе във варненската УМБАЛ "Света Марина", където се срещна с един от героите - Свилен. Заедено с приятели той често плува, но един ден 5-метрова вълна го залива и дави. Той е в клинична смърт за 15 минути, но лекарите не се отказват и се борят за момчето.

Поли Генова не можа да скрие вълнението си при срещата с малките герои от  "Неонатологията" на АГ "Майчин дом". 

Актьорите от Народния театър – Деян и Дарин Ангелови, Бойка Велкова, Радина Кърджилова и директорът на театъра Мариус Донкин също призоваха хората да дарят. 

Националният ансамбъл по художествена гимнастика също са сред застъпниците, които призоваха за съпричастност и подкрепа.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.