Харадинай: Изборите на 6 октомври ще са и референдум за непромяна на границите на Косово

https://mreja.bg/senzacionno/haradinay-izborite-na-6-oktomvri-shte-sa-i-referendum-za-nepromyana-na-granicite-na-kosovo/64937 Mreja.bg
Харадинай: Изборите на 6 октомври ще са и референдум за непромяна на границите на Косово


Премиерът на Косово в оставка и лидер на Алианса за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай заяви днес по повод 28-ата годишнина от референдума за независимост на Косово, че и тазгодишният 6 октомври, когато ще се състоят предсрочните парламентарни избори, ще бъде подобен референдум за Косово, предаде агенция МИА.

Според Харадинай изборите на 6 октомври ще са и референдум за това ще се позволи ли да се засегнат границите и суверенитетът на страната. Харадинай, който е в Съединените щати, написа това на страницата си във Фейсбук, предаде БТА.

Предсрочните парламентарни избори бяха обявени след оставката на премиера Рамуш Харадинай. Той се оттегли от поста на 19 юли, след като бе повикан на изслушване в Специалния съд в Хага във връзка с ролята му в бунта през 1998-99 г. срещу сръбските сили.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.