Грета Тунберг е силно обнадеждена от масовото участие в световния протест за климата

https://mreja.bg/senzacionno/greta-tunberg-e-silno-obnadezhdena-ot-masovoto-uchastie-v-svetovniya-protest-za-klimata/64359 Mreja.bg
Грета Тунберг е силно обнадеждена от масовото участие в световния протест за климата


Шведската тийнейджърка екоактивистка Грета Тунберг заяви днес, че е силно обнадеждена от масовото участие в световния протест за климата, предаде ДПА.

"Невероятно е какво постигнахме заедно, това е исторически ден", каза тя по видеовръзка от Ню Йорк на хиляди млади демонстранти в Стокхолм.Грета заяви, че 400 000 души са участвали в климатичните протести в Австралия и 100 000 в Берлин, предизвиквайки одобрителни възгласи и ръкопляскания от демонстрантите в шведската столица.

Екоактивистката е в Ню Йорк за участие в срещата на върха на ООН за климата в понеделник в рамките на Общото събрание на ООН, съобщи БТА. Тя ще присъства на митинг за климата в американския град по-късно днес.

"Ще окажем толкова голям натиск върху политиците, че те просто няма да могат да се провалят", каза тя сред скандирания "Грета, Грета" и ръкопляскания в Стокхолм.

"Ние, хората на всякакви възрасти, сме показали зад какво заставаме, сега те трябва да покажат, че са се вслушали в нас. Сега те трябва да го докажат", каза Тунберг.

По-рано днес германската канцлерка Ангела Меркел похвали шведската тийнейджърка за гражданската й активност.

"Ако нещо ме впечатлява като учен, това е, че Грета Тунберг казва: Обединете се зад науката", каза Меркел на пресконференция, на която германското правителство представи пакет от мерки за борба с глобалното затопляне. Тя добави, че Тунберг е права да критикува политиците, че пренебрегват учените.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.