Глобяват чужденци за недеклариране на пари на сръбско-българската граница

https://mreja.bg/senzacionno/globyavat-chuzhdenci-za-nedeklarirane-na-pari-na-srabsko-balgarskata-granica-2/73654 Mreja.bg
Глобяват чужденци за недеклариране на пари на сръбско-българската граница


Районна прокуратура - Перник е сключила споразумение с гражданите на Швеция - М.А. и А.А., обвинени за извършено от тях престъпление, съобщиха от Държавното обвинение, предаде БТА. 

Двамата са се признали за виновни затова, че около 14:30 ч. на 31 октомври тази година, на Митнически пункт Стрезимировци, при влизане от Сърбия в България, не изпълнили задължението за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната.

Стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери - 630 000 шведски крони, 10 000 евро, 1300 щатски долара. Общата сума в левова равностойност възлиза на 136 460,65 лева.

Районният съд в Трън е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на чуждите граждани са наложени наказания "глоба" в размер на по 27 292,12 лева за всеки. Сумата представлява една пета от стойността на предмета на престъплението.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.