Гари Невил: Съдим българите, но расизъм има и в Англия

https://mreja.bg/senzacionno/gari-nevil-sadim-balgarite-no-rasizam-ima-i-v-angliya/73058 Mreja.bg
Гари Невил: Съдим българите, но расизъм има и в Англия


Ние съдим българите и яростно ги атакуваме заради демонстрирания от 30-40 фенове расизъм към английските играчи. Това обаче не се случва само в България. Случва се в нашата страна, в нашето първенство. Ние винаги съдим другите страни за това как се справят с расизма, но ние също не се справяме добре.

Това обяви легендата на “Манчестър Юнайтед” и английския национален отбор Гари Невил по повод случай на расизъм в дербито на Манчестър.

На стадиона на “Сити” “Юнайтед” победи с 2:1. Бразилският футболист на “червените дяволи” бе обиждан заради цвета на кожата си от привърженик на “гражданите”. Това се случи при изпълнение на ъглов удар от Фред. Той бе обстрелван и с предмети от трибуната.

41-годишен привърженик на “Манчестър Сити” бе арестуван заради инцидента. Английската асоциация също стартира разследване по случая.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.