Еврокомисията ще прави задълбочен преглед на финансовия сектор на България

https://mreja.bg/senzacionno/evrokomisiyata-shte-pravi-zadalbochen-pregled-na-finansoviya-sektor-na-balgariya-2/74074 Mreja.bg
Еврокомисията ще прави задълбочен преглед на финансовия сектор на България


Комисията „Фон дер Лайен“ стартира нов цикъл на европейския семестър — първия за мандата си. Комисията представя амбициозна, обновена стратегия за растеж, насочена към насърчаването на устойчива конкурентоспособност с цел изграждане на икономика, която работи за хората и планетата. Това съобщиха от пресцентъра на Европейската комисия

В годишната стратегия за устойчив растеж се дава израз на визията, изложена в политическите насоки на председателя Урсула фон дер Лайен. В нея се представя стратегията на политиките във връзка с икономиката и заетостта на ЕС, като устойчивостта и социалното приобщаване биват поставени в центъра на икономическата политика на ЕС в съответствие с приоритетите, залегнали в Европейския зелен пакт, новата стратегия за растеж на Комисията.

Годишната стратегия за устойчив растеж обхваща четири взаимосвързани и взаимно подсилващи се измерения с цел да се отговори на дългосрочните предизвикателства. Тези измерения следва да ръководят структурните реформи, политиките в областта на заетостта, инвестициите и отговорните фискални политики във всички държави членки, така че да се постигне икономика, която работи за хората и планетата. Четирите измерения са:

устойчивост на околната среда, увеличение на производителността, справедливост, както и макроикономическа стабилност. Традиционно част от есенния пакет е и механизмът за предупреждение по процедурата за макроикономически дисбаланси. В него за България Комисията отбелязва, че намира за уместно да извърши задълбочен преглед, с оглед оставащите предизвикателства във финансовия сектор.

Приоритетите, установени от Комисията в стратегията ѝ за устойчив растеж, следва да бъдат взети предвид от държавите членки в техните национални политики и стратегии, изложени в програмите им за стабилност или конвергенция и в националните програми за реформи. Въз основа на това Комисията ще предложи специфични за всяка държава препоръки като част от пролетния пакет на европейския семестър.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.