Ето го най-високия жилищен небостъргач в света (ВИДЕО)

https://mreja.bg/senzacionno/eto-go-nay-visokiya-zhilishten-nebostargach-v-sveta-video-2/64878 Mreja.bg
Ето го най-високия жилищен
небостъргач в света (ВИДЕО)


Central Park Tower в Ню Йорк, която трябва да бъде завършена догодина, ще е най-високият в света жилищен небостъргач. Проектиран от Adrian Smith + Gordon Gill, той ще се издигне на 472,4 м, с което ще изпревари Rafael Vinoly's 432 Park Avenue, също в Ню Йорк, чиято височина е 426 м.

Жилищата в Central Park Tower ще са на най-високите нива, в основата ще има 7-етажен магазин на Nordstrom, а между тях гости ще посреща луксозен хотел. Изграждат се 179 жилища, които ще са над 32-ия етаж. Площта им ще е между 133 кв. м и 1626 кв. м, като ще са с между 2 и 8 спални. Интериорите са на тексаското студио Rottet Studio.

Обитателите ще имат свой Central Park Club, който ще им предостави луксозни удобства в общите части, като басейни, заведения, зони за отдих, детски площадки, зали за конференции и др.Студио Adrian Smith + Gordon Gill стои и зад Kingdom Tower в Джеда, Саудитска Арабия, която трябва да се извиси на 1000 м, изпреварвайки дубайската Burj Khalifa, чиято височина е 828 м. Kingdom Tower трябва да бъде завършена най-късно през 2022 година.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.