Ердоган, Путин и Рохани на среща в Анкара днес

https://mreja.bg/senzacionno/erdogan-putin-i-rohani-na-sreshta-v-ankara-dnes/63763 Mreja.bg
Ердоган, Путин и Рохани на среща в Анкара днес


В турската столица Анкара днес ще се състои тристранна среща на президентите на Русия Владимир Путин, на Иран Хасан Рохани и на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Тя ще бъде посветена на Сирия и по-специално на развоя на събитията в сирийската провинция Идлиб, съобщиха турски източници.

Поредната среща на върха на тримата президенти е в рамките на процеса от Астана, който започна с цел намиране на решение на сирийския проблем, предава БТА.

Турски медии в коментарите си за предстоящата среща цитират специалния пратеник на Путин за Сирия Александър Лаврентиев, че "сирийският лидер Башар Асад е бил информиран за дневния ред на предстоящата в Анкара среща на страните-гаранти, която ще протече в рамките на процеса от Астана".

Асад е бил информиран и за това, че Русия ще продължи да полага усилия, за да бъдат премахнати пречките,създавани от някои страни в региона и извън региона, които удължават процеса на намиране на решение за прекратяване на войната в Сирия.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.