Енергийният министър Росен Христов със скандални разкрития за танкерите на Киро и Асен

https://mreja.bg/senzacionno/energiyniyat-ministar-rosen-hristov-sas-skandalni-razkritiya-za-tankerite-na-kiro-i-asen/56369 Mreja.bg
Енергийният министър Росен Христов със скандални разкрития за танкерите на Киро и Асен

Енергийният министър Росен Христов направи скандални разкрития за танкерите на Киро и Асен.


Той подчерта, че срокът за офертата на танкерите с втечнен газ от Щатите, няма да бъде удължен.

До утре трябва да бъде посочен терминал за доставката на втечнения газ.


Това стана ясно от думите на енергийния министър Росен Христов по време на инспекцията на българския участък на междусистемната газова връзка България-Гърция.

Вчера той е провел среща със заместник енергийния министър на югоизточната ни съседка Турция.


Получил е обещание да отговорят дали при тях има терминали, които страната ни може да използва през следващите месеци, за да бъде разтоварен някой от танкерите. Отговорът трябва да бъде даден преди изтичането на крайния срок.


Росен Христов обяви още, че през месец юни в Турция са били разтоварени два танкера, а сегашната оферта е за три. Те трябва да дойдат до края на годината, като съответно пристигането им е планирано за месеците октомври, ноември и декември.

За следващата година пък има четири.


Проблемът в случая е, че нито в Турция, нито пък в Гърция има осигурени терминали за танкерите, които се очаква да пристигнат до края на годината.

В този ред на мисли енергийният министър посочи, че са събрани оферти от компании, които имат слотове в южната ни съседка, но тук пък идва другият проблем – цената. В заключение Росен Христов подчерта, че не ни е нужен газ, който не може да се плати.

Източник: blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.