Елизабет Втора приветства загрижеността на младите хора за климата (Видео)

https://mreja.bg/senzacionno/elizabet-vtora-privetstva-zagrizhenostta-na-mladite-hora-za-klimata-video/74712 Mreja.bg
Елизабет Втора приветства загрижеността
на младите хора за климата (Видео)


Британската кралица Елизабет Втора изрази в ежегодното си коледно послание уважение към ангажираността на младото поколение към климатичната криза, предаде Франс прес.

"Предизвикателствата, пред които са изправени много хора днес, може би са различни от тези, с които трябваше да се сблъска моето поколение, но съм поразена от проявяваното от новите поколения чувство за дълг към проблеми като опазването на околната среда и климата", заяви 93-годишната кралица. Тя обаче не цитира името на младата шведска активистка Грета Тунберг, която тази година поде придобила глобален мащаб младежка кампания за мобилизиране на правителствата пред климатичните промени, предава БТА.

В посланието си Елизабет Втора припомни две важни годишнини, отбелязани през изтичащата година - 50 години от стъпването на човек на Луната и 75 години от десанта на съюзническите сили в Нормандия през Втората световна война.

В словото си Елизабет каза също, че годината е била изпълнена с трудности за разделената от дебатите за Брекзит страна, но изтъкна, че "е възможно да се постигнат положителни неща, когато хората загърбят миналите си разногласия и се обединят в дух на приятелство и помирение".

В личен план кралицата отбеляза, че тя й съпругът й принц Филип, "са очаровани" от появата в кралското семейство през май на техния осми правнук - принц Арчи, син на принц Хари и жена му Меган Маркъл.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.