Джок Полфрийман остава в дома за настаняване в Бусманци до решението на съда

https://mreja.bg/senzacionno/dzhok-polfriyman-ostava-v-doma-za-nastanyavane-v-busmanci-do-reshenieto-na-sada/64868 Mreja.bg
Джок Полфрийман остава в дома за настаняване в Бусманци до решението на съда


Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор, каза заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов. Той допълни, че друга причина австралиецът да не бъде освободен е неговата персонална сигурност.

До снощи във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на дома за временно настаняване.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора. Проданов допусна, че съставът на апелативния съд освободил Полфрийман от затвора е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които можело лесно да бъдат манипулирани.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.