Делото срещу бившия зам.-министър Александър Манолев за къщата му за гости ще се гледа в Благоевград

https://mreja.bg/senzacionno/deloto-sreshtu-bivshiya-zam-ministar-aleksandar-manolev-za-kashtata-mu-za-gosti-shte-se-gleda-v-blagoevgrad/72936 Mreja.bg
Делото срещу бившия зам.-министър Александър Манолев за къщата му за гости ще се гледа в Благоевград


Делото срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев ще се гледа в Окръжен съд -Благоевград. Десет наказателни съдии си направиха отводи, защото сестрата на Манолев - Рая Манолева е съдия в Сандански. Последно делото бе разпределено на съдия Татяна Андонова, но тя не си направи отвод и прие да гледа делото.

За 27 януари 2020 г. е насрочено разпоредително заседание по наказателното дело. То беше образувано по внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Благоевград срещу Манолев като подбудител и помагач, и дъщерята на детегледачката му - Ана Димитрова като извършител, за представяне на неверни сведения пред Държавен фонд "Земеделие". Двамата са обвиняеми, че за периода от 13 май 2013 г. до 14 октомври 2015 г., с цел получаване на средства от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони за изграждане на къща за гости, са получили неправомерно 380 хил. лв.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.