Даниел Лорер: Моминското име на майка ми е Пардо – като фамилията на президентката на Мексико

Според кандидата за евродепутат на ПП-ДБ, българските политици трябва да владеят поне два чужди езика

https://mreja.bg/senzacionno/daniel-lorer-mominskoto-ime-na-mayka-mi-e-pardo-kato-familiyata-na-prezidentkata-na-meksiko-6/135434 Mreja.bg
Даниел Лорер: Моминското име на майка ми е Пардо – като фамилията на президентката на Мексико

Според кандидата за евродепутат на ПП-ДБ, българските политици трябва да владеят поне два чужди езика

Не е изключено политикът Даниел Лорер да има далечна роднинска връзка с новоизбраната президентка на Мексико Клаудия Пардо, за която се знае, че е потомка на български евреи. Оказва се, че дядото на Лорер по майчина линия е лекар с фамилията Пардо. Той също обожавал природните науки като биология, както и бабата и дядото на Клаудия Пардо.

Майката на първата жена-президент на Мексико също е била биолого и лекар.

 

Единственото, което Лорер знае по темата е, че Клаудия Пардо е потомък на български евреи, а най-любопитното е, че дядо му по майчина линия е Елиа Пардо. И макар да сочат рода Пардо за софийски, Елиас Пардо е роден в Монтана – тогавашен град Фердинанд. Като младеж обаче таткото на майка му развива афинитет към химията и биологията и като цяло към природните науки и бива изпратен да учи медицина в София. От родителите си Лорер научил, че в последните години от следването си, Елиас Пардо остава да работи в столицата и става лекар-невролог. Бабата и дядото на Клаудия Пардо по майчина линия емигрират от България в началото на 40-те години на миналия век, а по ВВС попаднал на репортаж, в който се разказва как майката на Клаудия Пардо – Ани, става биолог и лекар.

Майката на Лорер – Матилда, е с моминско име Пардо, което прави съвпаденията доста. Но не им е останало време да проверяват каква точно и дали изобщо имат родствена връзка с новия мексикански президент Клаудия Пардо.

 

Факт е, че Даниел Лорер е човек, който знае много на брой чужди езици. Освен английски, той говори немски, френски, руски, както и иврит. Според него обаче за българските политици е задължително да владеят поне два чужди езика, тъй като това е от ключово значение в комуникацията им с колеги от други държави.

Покрай многото места, на които е живял, си е дал сметка, че именно владеенето на чужди езици му е помогнало изключително много в работата.

 

Твърди, че каузата му в политиката е Варна и България. Още преди началото на предизборната кампания у дома му си казали, че на Европейския парламент ще гледат като на работно място – просто работиш в Брюксел за България, а живееш във Варна. Евродепутатите не заминават за Брюксел, а работят там заедно с колегите си от други държави-членки на ЕС. През тези години успял да създаде редица добри отношения с колеги евродепутати от Франция, Испания, Гърция и Румъния, които знаят, че иска да върне онзи блясък на Варна, който градът им е определен да има – на морска европейска столица. Неотдавна дори френският президент Еманюел Макрон препоръча Варна за летен туризъм в едно свое интервю в социалните мрежи, а той му благодарил за красивата реклама на България.

 

С водещия кандидат на президента Макрон за европейските избори – Валери Айе, Лорер се познават от политическите срещи за „Обновена Европа“. Определя я като много ерудирана, енергична, борбена и също й желае успех, тъй като е убеден, че съвместната им работа в Европарламента само би била от полза за страната ни.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.