Четвърта седмица стачки срещу пенсионната реформа във Франция

https://mreja.bg/senzacionno/chetvarta-sedmica-stachki-sreshtu-pensionnata-reforma-vav-franciya/74762 Mreja.bg
Четвърта седмица стачки срещу пенсионната реформа във Франция


Стачката срещу пенсионната реформа във Франция влезе днес в четвъртата си седмица с нови смущения в транспорта, съобщи Франс прес.

Сянката на 1995 г. витае в 22-рия ден от това обществено движение. Тогава броженията продължиха точно толкова дни - от 24 ноември до 15 декември. Причината за тях бяха режимите за пенсиониране на държавните служители и на други хора, работещи в сферата на обществените услуги. Тогава правителството се отказа от плановете си.

Двайсет и четири години по-късно не се вижда изход, а правителството е решено да замени сегашните 42 режима за пенсиониране с единна точкова система и да направи възрастта за пенсиониране 64 години, допълва БТА.

Днес движението на влаковете остана нарушено. Движеха се един от всеки два високоскоростни влака и един на всеки пет влака до предградията на Париж. В парижкото метро функционираха нормално само двете автоматични линии, а по още няколко се движеха влакове само в пиковите часове.

Единствената добра новина бе, че министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер каза, че няма опасност от недостиг на горива. Той подчерта, че от 200 горивни склада във Франция само два са блокирани.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.