Цацаров потвърди подкрепата за Гешев за свой наследник на главен прокурор

https://mreja.bg/senzacionno/cacarov-potvardi-podkrepata-za-geshev-za-svoy-naslednik-na-glaven-prokuror/63955 Mreja.bg
Цацаров потвърди подкрепата за Гешев за свой наследник на главен прокурор


Цацаров подкрепя своя заместник Иван Гешев за наследник на поста, дори ако се наложи да гласува два пъти. Право на ВСС е да избере, а право на президента е да вземе решение, каквото прецени, коментира главният прокурор възможността президентът да не подпише указ за назначаване на нов главен прокурор след около месец. И в това не бива да се търси трагедия, посочи още Цацаров, предаде БТА. 

Когато не могат друго, когато ги е страх от друго, когато са обсебени от страхове и влияние, не им остава нищо друго, освен да политизират. С тези думи Цацаров отговори на въпрос трябва ли да бъдат оставени магистратите да политизират, както правел председателят на ВКС Лозан Панов. И уточни, че в отговора си визира всички, които се припознават в тези дум. 

Попитан дали е успял "да се пребори", Цацаров отговори, че това не му е било цел. Не бих го нарекъл герой, тази тема сама ще намери своето решение във времето. Да оставим то да се произнесе кой прав и кой крив, заключи още главният прокурор.

БНР е имало пълна техническа възможност да излъчва. Имало е неограничена възможност за това, не е имало и техническо препятствие, каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод профилактиката на програма "Хоризонт" миналия петък. /09.09. 2019- бел.ред./

Спирането на излъчването по предложение на техническия директор на радиото, представлява спиране на програмата, а не липса на техническа възможност, обясни още Цацаров и допълни, че резултатът от проверката показал, че не се налагало никаква вътрешна профилактика.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.