Борис Бонев: Проблемът с мръсния въздух изисква политическа смелост

https://mreja.bg/senzacionno/boris-bonev-problemat-s-mrasniya-vazduh-iziskva-politicheska-smelost-2/74196 Mreja.bg
Борис Бонев: Проблемът с мръсния въздух изисква политическа смелост


Проблемът с въздуха изисква политическа смелост, а аз не виждам такава в ръководството на Общината в момента, каза в студиото на "Още от деня" по БНТ столичният общински съветник Борис Бонев.

По думите му от 3 години слушаме едни и същи мерки да се повтарят като средство за решаване на проблема с мръсния въздух, но тази тема продължава да бъде все така актуална и въздухът продължава да бъде все така замърсен, което показва, че очевидно мерките, които Столичната община прие преди няколко години, не дават очаквания резултат и критериите, които са заложени в тази програма за качество на атмосферния въздух, са такива, че на практика те никога не биха били достигнати, за да влязат в сила тези мерки.

"Това означава, че е необходима цялостна ревизия не само на програмата, но и на критериите кога някоя мярка влиза в сила", каза той.

Според Бонев това, което прави Столичната община в момента по казуса "Мръсен въздух", е абсолютен провал.

Общинският съветник изрази надежда, че "Софийска вода" ще представи ясен план и отчет какво е свършила за тази година и на какви основания иска повишаване на цената на водата.

По думите му има проблеми с начина, по който функционира системата на "Софийска вода" и е нормално хората да са недоволни. Така че аз лично ще очаквам да има много подробна обосновка и много точна обосновка за всяко едно процентче от поисканите 7% увеличение, каза Бонев.

Борис Бонев, столичен обшински съветник: Мисля, че бихме могли да извикаме представители на "Софийска вода", които да дадат обяснение и да направят презентация за това защо искат това увеличение на водата и поемам ангажимента още утре на сесията на Общинския съвет да се интересувам каква е процедурата и да поискам това нещо да се случи.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.