Болничните асоциации поканиха Борисов на разговор

https://mreja.bg/senzacionno/bolnichnite-asociacii-pokaniha-borisov-na-razgovor-2/74115 Mreja.bg
Болничните асоциации поканиха Борисов на разговор


Представители на Българската болнична асоциация /ББА/, на Сдружението на общинските болници, на Националното сдружение на областните болници за активно лечение, на Асоциацията на университетските болници и на Националното сдружение на частните болници са изпратили общо писмо до премиера Бойко Борисов, в което го канят на среща-разговор, съобщиха от ББА.

В писмото от организациите заявяват, че не трябва да се противопоставят лекари и медицински сестри, тъй като "никой не печели от конфликт на медицински специалисти, които трябва да работят в екип за здравето на пациентите".

Болничните организации са се обединили около тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на фактите и действителността, не само дискредитира всички лечебни заведения в страната, но уврежда доверието в цялата здравна система.

Поредните внушения за пороци в дейността на целия сектор "Здравеопазване" накараха представителите на всички болници да заявят, че не подкрепят представената информация за "далавери" и "злоупотреби с разпределение на заплати и болнични, схеми за източване на пари", "подправяне на документи" и "фалшифициране на клинични пътеки", посочват още от ББА.

От организациите изразяват готовността си по време на срещата да представят предложенията си за реформа в здравеопазването.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.