Близки на открития мъртъв българин в Брюксел не вярват да се е самоубил

https://mreja.bg/senzacionno/blizki-na-otkritiya-martav-balgarin-v-bryuksel-ne-vyarvat-da-se-e-samoubil-2/64709 Mreja.bg
Близки на открития мъртъв българин в Брюксел не вярват да се е самоубил


Близки на открития мъртъв българин в Брюксел категорично отрекоха неговата смърт да е самоубийство.

Искрен Йорданов беше намерен в гараж в китайското посолство в белгийската столица.

Майката на 36-годишния мъж Елка Дочева обясни, че той заминал за Брюксел на 13-ти септември, за да посети приятелката си, предаде bTV.

На следващия ден Искрен разговаря с родителите си за кратко. Според майка му той е звучал добре и не е имало нищо притеснително в поведението му.

Братът на починалия – Диян Йорданов обясни, че е бил извикан в полицията, за да получи писмо. В него се твърдяло, че смъртта на Искрен е заради самоубийство. По думите му никой не е дал отговор на това, какво точно се е случило.

Снахата на Искрен – Илияна Йорданова сподели, че към момента също няма никакви отговори относно смъртта му. Освен това поддържа постоянна връзка с консула ни в Брюксел.

По думите ѝ Министерството на външните работи не е знаело за инцидента и разбират едва, след като от семейството изпращат писмо.

„Единствено разбрахме, че тялото му се намира в морга от 8 дни. То освободено за прибиране и предстои да бъде транспортирано до България”, допълни Илияна.

Приятели на Искрен в Германия обяснили, че от немската полиция са търсели негови близки, но не казали защо.

Завеждащия в консулската служба към българското посолство в Брюксел – Малин Месалски заяви, че към момента усилията са насочени към обгрижването на родителите на загиналия Искрен.

Месалски заяви, че в момента е направен контакт с болничните и общински власти за тялото на покойния. По думите му семейството трябва да вземе решение какво да се прави с тялото.

Направен е контакт и с предложената от близките погребална агенция.

Дипломатът подчерта, че всички въпроси около смъртта на 36-годишния българин са в компетенциите на разследващите власти. Месалски допълни, че белгийските и българските власти работят заедно.

Освен това изтъкна, че процедурата по уведомяване за смъртта на мъжът е спазен.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.