Бени Ганц ще даде изявление след поканата на Нетаняху за широка управляваща коалиция

https://mreja.bg/senzacionno/beni-ganc-shte-dade-izyavlenie-sled-pokanata-na-netanyahu-za-shiroka-upravlyavashta-koaliciya/64175 Mreja.bg
Бени Ганц ще даде изявление след поканата на Нетаняху за широка управляваща коалиция


Лидерът на израелската центристка партия "Синьо и бяло" Бени Ганц ще направи изявление в 11 ч. по Гринуич (14 ч. българско време), след като премиерът Бенямин Нетаняху го покани да съставят широка управляваща коалиция, предадоха Ройтерс и БТА.

Президентът на Израел Реувен Ривлин, който трябва да възложи съставянето на кабинет на кандидата с най-добри шансове да постигне стабилна коалиция, приветства призива на Нетаняху за широка коалиция."Поздравявам ви, г-н премиер, че се присъединихте към този призив. Това е много важен призив", заяви Ривлин в реч, на която присъстваха Нетаняху и Ганц.

Нетаняху, който призова днес Ганц да съставят правителство на единството, намекна за възможността двамата да заемат премиерския пост на ротационен принцип. Той спомена аналогична сделка от 80-те години между Шимон Перес и Ицхак Шамир.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.