Бенчо Бенчев, водач на листа в Бургас: Обвиненията срещу мен ще отпаднат

https://mreja.bg/senzacionno/bencho-benchev-vodach-na-lista-v-burgas-obvineniyata-sreshtu-men-shte-otpadnat/64344 Mreja.bg
Бенчо Бенчев, водач на листа в Бургас: Обвиненията срещу мен ще отпаднат


Бизнесменът Бенчо Бенчев, срещу когото бе повдигнато обвинение за помагачество на Митьо Очите, ще води листа в Бургас. Той е под N1 на коалицията "Ние гражданите", която излиза на изборите и с кандидат-кмет в лицето на адв. Тодор Шейков, френски възпитаник и син на извеснен бургаски лекар.

"Нямам притеснения за обвиненията. Процесът е политически, а не криминален. Никога не съм пристъпвал закона", заяви при представянето на листата зърненият бос.

"На 67 г. съм и до този момент никога не съм нарушавал закона. Убеден съм, че ако делото срещу мен тръгне, ще излязат много интересни неща и всички обвинения ще отпаднат. Излезе информацията от Турция. Оказва се, че не съм крил никого, защото ние бяхме задържани на 3-ти юни, тогава е излязла и заповедта на Интерпол. Няма как да съм укривал някой, който не е бил търсен", добави Бенчев. Според него и обвинението за незаконни боеприпаси щяло да отпадне, а откритата в дома му пушка било административно, а не криминално нарушение.

След случая от миналото лято с Митьо Очите БСП отстрани от редиците си Бенчев като общински съветник от гражданската квота и той заедно с още четирима съветници основаха група в местния парламент "Заедно за Бургас".

Според идеолога и двигател на новата формация "Ние, гражданите" Ангел Божидаров амбицията им била да станат втора политическа сила в Бургас, измествайки БСП и НФСБ на Валери Симеонов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.